Pannenkoek plant Vs Bananenplant

Verschil is duidelijk toch?

Midlife crisis?

Ik heb dat de laatste tijd heel erg. Ik wil graag planten. In m’n tuin, in m’n huiskamer , in m’n badcel en zelfs ook in m’n slaapkamer.

Ik kan geen plant in leven houden zelfs 3 cactussen hebben het bij mij niet overleefd ( stonden wel op de wc misschien had dat er mee te maken)

Misschien geraak ik wel in m’n midlife crisis.

Ik een afspraak gemaakt voor shoppen op afspraak en hop naar het tuincentrum. 2 kids mee. Geloof me als je even lekker op planten jacht wil om die hele mooie plant te bemachtigen is dit geen aanrader.

Oef….

Duizenden planten het duizelt me al bij de ingang. Wat wil ik, waar moet ik op letten en wat houd ik levend. Oef… wat een keuze.

Keuze stress

Dan begint het! De keuze stress. Ik besluit om gewoon rond te lopen en te kijken welke plant lief naar mij kijkt en mij roept “ neem mij “ en “ nee neem mij “ maar niks roept of glimlacht lief.

Thee

Wel heb ik zaadjes om zelf thee te maken en ik denk dat vind ik helemaal leuk. Thee lust ik dus dit kan ik. Kinderen ook helemaal happy dus mama ook happy. Vervolgens staan er ineens allemaal planten in je karretje en denk ik “ die hebben mij niet geroepen” ik zeg tegen de kids eerst met mij overleggen voordat je een plant in het karretje zet.

Plassen!

Tuurlijk moet ook iedereen plassen en gelukkig kan dat. Pfff en terwijl ik sta te wachten loop ik nog even in de rondte terwijl ik een lief mooi plantje zie staan die lief naar mij glimlacht.

Ik had wel wat onderzoek gedaan voor ik als planten amateur. En had gelezen dat een bananen plant best optimaal zou zijn vóór een startende planten moeder.

Ik zag dat plantje en was verkocht. Ik dacht ik heb mijn bananen plant gevonden.

Gewapend met mijn bananenplant en mijn thee zaadjes en nog wat plantjes voor mijn verticale tuintje ga ik naar huis.

Yess !

Vanaf vandaag ben ik een planten mama. Ik besluit dit ga ik goed doen. Deze bananen plant blijft leven. Euh…. mijn carrière als planten moeder begint al goed …. heb ik geen bananen plant maar een pannenkoek plant gekocht …. ach de naam past wel bij mij en ik ga nog meer om dit plantje geven en heb nog meer de behoefte om deze plant groot te laten worden.

Planten cursus

Via Intratuin kan je een planten cursus volgen. Dit lijkt mij een goed plan zodat ik goed voor mijn pannenkoek kind kan Zorgen. Les 1 gevolgd vol goede moet hoor en lees ik wat allemaal belangrijk is. Gelukkig kan je in de Intratuin app ook je plant aangeven en dan krijg je een bericht wanneer die water moet hebben en wanneer die voeding nodig heeft. Ideaal voor mij want tot voor kort was ik geen planten fluisteraar MAAR was ik de beruchte planten killer die altijd vergat water te geven of ik had ze te veel water gegeven. Die tijd wilde ik achter mij laten en met een schone lei een planten kind opvoeden.

Check✅✔️✅

Plant ✅, water geef app ✅, voeding voor plant ✅ planten spuit om plant te op te frissen✅, cursus planten verzorgen✅

Nu gaat het voor mij beginnen het zware leven als planten moeder. Ik ben dit keer er van overtuigd dat het goed gaat. Ik ga het jullie bewijzen. Ik zet zo nu en dan een foto van mijn pannenkoek baby op m’n blog. Nu m’n thee nog… de zaadjes groeien maar dan ….. gooi ik dat zo in m’n hete water of moet ik dat drogen …..

Ach story of my life as mum and wife en vanaf vandaag ook planten moeder ….

Word vervolgt ……

Wie heeft er tips voor deze startende planten moeder. Laat een reactie achter. Alle hulp is welkom …. of klinkt dat te wanhopig ? 🤔

Door Storyofmylifemomandwife

Moeder van 2 jongens van 14 en 7 nu samenwonend met vriend en om de week met z’n vieren en de andere week met z’n drieën

1 reactie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: