Oud Hollandse spelletjes

Trip down memory lane..

Wie kent ze niet?

Spijker poepen, koek happen, zak lopen, sjoelen.. voor mij is het een trip down memory lane.

Toen ik jong was ( heel lang geleden, ongeveer voor de 80 jarige oorlog) deden wij dit soort spelletjes altijd. Ze zijn nu een beetje in de vergetelheid geraakt. Veel mensen kennen het wel van ooit van gehoord hebben maar doen het nooit .

Kinder feestje in Corona tijd.

Vorig jaar is dit eigenlijk geboren toen mijn jongste jarig was midden in de lockdown. Tja wat ga je doen? Met mijn buurvrouw( geheel Corona proof) bedachten we om oud Hollandse spelletjes te doen met se buurkinderen.Dan had mijn jongste toch nog een soort van verjaardag.

Buurkids!

Zo gezegd zo gedaan. Het was de verjaardag van mijn kleine en alles klaar gezet.

Koekhappen

We begonnen met koekhappen. Lijn opgehangen ontbijtkoek er aan gehangen allemaal op afstand en happen maar.

Lachen 😂

Natuurlijk de koek hoger gehangen dan haal baar was iedereen handen op hun rug en happen maar. Het was echt om te gieren aangezien een aantal er niet bij kwamen maar na een tijdje lol toch maar lager hangen zodat er serieus gehapt kon worden.

Spijkerpoepen

Volgende spel was spijker poepen. Touw met spijker er aan en een fles en poepen maar. Wederom de spijker wat hoger gehangen en de tranen stonden weer in de ogen. Natuurlijk wel weer serieus gespijkerpoept en dit spel was ook een succes.

Zaklopen

Als laatste deden we zaklopen en dat viel ook zeker in de smaak. Als je ziet hoe fanatiek ze zijn allemaal dan is dat super leuk om te zien.

Geslaagd

Na deze spelletjes en toch eigenljjk een hele leuke Corona proof dag. Was het een geslaagd feestje.

Zo leuk!

Mijn kleinste had het zo leuk gehad dat hij afgelopen verjaardag weer voor deze spelletjes koos op zijn feestje. Dit jaar mocht er gelukkig meer. Aan het eind van dit feestje kregen we allemaal leuke reacties en heb ik gehoord dat er meerdere kids deze spelletjes gaan doen op hun feestje.

Nostalgie

Voor mij was het nostalgie en een trip down memory lane maar voor de kids was het allemaal nieuw. Gelukkig was het vorig jaar en ook dit jaar een Een zeer geslaagd feest en vind ik het allerleukst dat ze de spelletjes die wij vroeger deden super leuk vinden.

Zo zie je maar je kan ze van alles geven maar toch zijn dan de simpele spelletjes van vroeger nog steeds een succes. Ik hoop ook dat deze spelletjes nooit verdwijnen en dat wij onze kids zo enthousiast maken dat ze het ook aan hun eigen kinderen meegeven.

Een kinderhand is gauw gevuld!

Ook dit is een story of my life as mom and wife

Door Storyofmylifemomandwife

Moeder van 2 jongens van 14 en 7 nu samenwonend met vriend en om de week met z’n vieren en de andere week met z’n drieën

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: