Saai leven!

Heb ik een saai leven?

Dat vroeg ik mij van de week af? Ben ik dan echt zo saai geworden? Ik maak niks meer mee! Geen leuke verhalen of anekdotes! Helemaal niks. Ik kon ook helemaal niks bedenken om over te schrijven…

Niet helemaal waar…

Het is niet helemaal waar dat ik niks heb om over te schrijven maar ja is dat dan Zo interessant vraag ik me af. Ik laat jullie gewoon beslissen…

Story of my life!

Ook dit is een deel van de story of my life. Zucht….

13 jarige puber

Ik ben net als de halve wereld de trotse moeder van een puber 😅 soms zijn ze super lief en soms kan je ze wel wat. Zo werkt dat met pubers. Net als alle pubers ruimt die van mij ook niks op. Drinkt over de hele dag uit 6 bekers liggen er overal kleren behalve in de kast of in de was. Huiswerk heeft hij nooit ( vind ik toch raar want ik had altijd huiswerk vroeger) maar zijn vrienden hebben allemaal wel huiswerk❓

Super leerling

Mijn puber is denk ik een super leerling. Doet al zijn huiswerk al in de les en de rest die huiswerk heeft let zeker niet op… klinkt niet geloofwaardig maar ze laten het je denken wat een model leerling ze zijn. Tot je cijfers binnen krijgt. Dat is zo handig tegenwoordig als ouder kan je alle cijfers zo bekijken.

Komt goed mam

Gesprek van moeder tot zoon:

Zoon heb jij geen huiswerk? Ja doe ik strakS! Wat later op de dag.. zoon heb jij geen huiswerk? Ja doe ik vanmiddag. Dan is het middag. Zoon ga nou aan je huiswerk! Dat doe ik vanavond het is niet zo veel.

Ligt vervolgens de hele dag op de bank te swipen en te hangen en te zuchten als je wat vraagt. Vervolgens is het avond en hebben we gegeten en is het nog 1 uur voor bedtijd. Zoon je zou huiswerk maken. Jahaaaa ik ga zo aan m’n huiswerk. Ik lichtelijk geïrriteerd. (Dit was ik 24 x geleden vragen ook al hoor! Niet dat je denkt dat ik nu pas geïrriteerd ben)Het is bijna bedtijd hè. Ja ik ga al. Hè hè eindelijk denk ik dan.

Euh mam

Hoor ik “euh mam” ja zeg ik zo liefelijk mogelijk. Ik hoor net dat we morgen een toets hebben dus ik moet nog even leren! “ hoe komt het dat je dat nu pas weet dan ? Staat toch in je agenda❓ euh nee stond er niet in! Hoezo staat dat er niet in? Ben ik vergeten op te schrijven? Hoezo ben je dat vergeten op te schrijven. Jij bent toch die model leerling die al zijn huiswerk al in de les af heeft? Denk ik dan.

Pubers

Ja en dan beland ik weer even met beide benen op de grond. Gelukkig hoor ik om mij heen dat ik niet de enig ben die dit soort perikelen heeft met z’n puber.

Troost

Dat geeft me toch een beetje troost. Helemaal als ik dan het cijfer binnen krijg en dit alles behalve een voldoende is. Het komt niet eens in de buurt van een voldoende en dan zegt zoonlief “ komt goed mam” komt helemaal goed. Ik ga het heus wel redden hoor maak je niet druk.

Vila met zwembad

Nee hoor schat denk ik dan ik maak me niet druk om jouw cijfers met deze cijfers krijg jij heus wel de baan die zo goed betaald dat je in een villa met zwembad kan wonen 3 dikke auto’s voor de deur hebt staan. Je ontelbaar keer per jaar op vakantie kan en de wereld aan je voeten ligt.. nee hoor lieverd ik maak me niet druk. Wat weet ik nou van de grote mensen wereld af met mijn jaren lange ervaring met vallen en opstaan. Als jij straks klaar met school bent dan kan jij gewoon zonder diploma die multimiljonair worden met alles wat bij een multimiljonair hoort dat lukt gewoon met je baan van 4 uur als wat dan ook….

Moeder luisteren

Ach waarom zou je naar je moeder luisteren… en ik denk “ was ik vroeger ook zo”? Nee zo was ik vroeger niet!

Herken je mijn verhaal ? Geef het een like . Dan weet ik dat er meer ouders zijn en dat ik niet alleen sta. Ben benieuwd !

Gepubliceerd op
Gecategoriseerd als shoppen

Door Storyofmylifemomandwife

Moeder van 2 jongens van 14 en 7 nu samenwonend met vriend en om de week met z’n vieren en de andere week met z’n drieën

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: