Ben ik een cactus fluisteraar?

Ooit! Toen cactus geluk nog heel gewoon was.

Ik heb je nog niet verteld over mijn grote verdriet?

Een tijd geleden had ik het in mn hoofd gekregen dat het weer eens tijd werd voor meer groen in m’n huis. Zie ook mijn blog https://storyofmylifemomandwife.com/2021/05/05/pannenkoek-plant-vs-bananenplant/Pannenkoek ve bananenplant

Cactus

Wat kan er nou verkeerd gaan met een cactus zou je denken? Zo dacht ik er ook over. Vergeet ik water te geven dan is dat niet zo erg want een cactus is gewend om weinig water te krijgen. Leek mij een goede plant om mee te beginnen als nieuwe planten moeder.

Zo gezegd en zo gedaan.

3 van die kleine lieve cactussen aangeschaft en mijn avontuur als planten moeder was begonnen. Mooie plek uitgezocht, leuke vrolijke potjes gekocht en gaan. Ik had met mezelf een afspraak gemaakt “ wat er gebeurd gebeurd er maar ik doe er alles aan om mijn cactus baby’s in leven te houden. Dat is best een tijd goed gegaan!

Toen die ene dag….

Ik pakte m’n cactus om water te geven en zag dat die helemaal wit was. Ik schrok me rot. Wat was dit nu weer? Internet afgespeurd. Mama botanica gemaild en een DM gestuurd. Waar ik overigens nooit een antwoord op heb gehad.. zover ik heb kunnen zien.

Wolluis

Het leek het meeste op wolluis. Wat is dat dan? Waarom bij mij. Wat doe ik fout? Ik voelde mij de slechtste cactus mama ever. Dit laat ik niet zomaar gebeuren dacht ik. Ik heb een tijdje geleden een eed met mezelf afgelegd. Ik zou er alles aan doen om mijn planten te laten leven. Ik m’n vriend gevraagd of hij na z’n werk nog even langs de intratuin kon om spul tegen wolluis te halen. Gelukkig kon hij dat net redden en kwam thuis met een spuit met wolluis gif.

Zo wolluis deze ##% *+^<>•¥ kan beginnen….

Ik versus wolluis. Dat klinkt toch best stoer als beginnende planten mama dacht ik. Ik de cactus bespoten en tegen de wolluis gezegd dat ze zich beter konden terug trekken want ze zouden het niet overleven. Helaas denk ik dat ik te laat was met de reddingsactie. Uit voeren want mijn cactus die had het loodje gelegd. Er was niks meer van over gebleven. Al het leven was uit mijn cactus gezogen. Rust zacht! Lieve cactus baby…

Ik tegen de wolluis! Let the battle begin!

Mijn andere cactussen hadden gelukkig niks en m’n andere planten ook niet. Gelukkig ze hebben maar 1 cactus te grazen gehad. Ik hield het goed in de gaten dit gebeurde mij niet nog een keer

Helaas kwam ik er wederom te laat achter dat ze nog een cactus te pakken hadden gekregen en ook deze cactus kon ik niet redden. M’n andere planten nagekeken en gelukkig bleef het dit keer weer bij 1.

Op onderzoek uit…

Ik ging dit keer wat verder op onderzoek uit. Wie was mijn tegenstander en hebben ze ook zwakke plekken? Ik kwam erachter ( ik hoop dat ik het goed vertel en corrigeer me als het niet goed is) dat de vrouwtjes alleen maar stil staan en drinken en verder niks kunnen en de mannetjes vooruit gaan om slachtoffers te zoeken. Poe wat een rot leven heb je als wolluis. Niet echt een bestaan zeg maar. Zo lastig moet het dan niet zijn om mijn vijand te lijf te gaan.

De dag des oordeels!

Gelukkig hadden mijn laatste 2 cactussen nergens last van en kon ik met een gerust hart verder leven tot de dag des oordeels kwam. . Het waren er eigenlijk 2 vlak achter elkaar. Ik had mijn cactussen nog geen week geleden nagekeken en water gegeven. Er was niks aan de hand. Ze stonden piekfijn te staan. ( meer doet een cactus niet.) W voeren want mijn cactus die had het loodje gelegd. Er was niks meer van over gebleven. Al het leven was uit mijn cactus gezogen. Rust zachtnatuurlijk niet) toen ik zag dat mijn mooie kleine sterke cactus met wratten er ineens heel zielig uitzag. NEE! Dacht ik niet weer! Ja hoor helemaal vanuit binnen zo al het leven uit hem gezogen. Gelukkig had ik er nog 1. Die was groot en sterk ik wist het tot m’n moeder kwam en er iets mee ging doen ( ik weer niet eens meer wat) en die rot wolluis ook mnm grote stevige vriend te pakken hadden genomen.. Deze cactus brak af bij de aarde en was ook vanuit binnen aangevallen maar zag er nog prima uit.

Slechtste cactus mama ever..

Ik voel me echt de slechtste cactus mama ever. Ik had een eed met mezelf afgelegd. Helaas heb ik verloren in de wolluis strijd . Ik ben er nog steeds niet achter waarom ze mijn cactussen leeg gezogen hebben. Hoe ik dit kan voorkomen of er op tijd bij kan zijn zodat ze wel overleven. Ik zal daar denk ik nooi achter komen. Ik durf geen cactus meer te kopen. Een ding weet ik wel. Je kan ze beter geen water geven en droog laten staan dan dat je in een wolluis crisis terecht komt. Ik heb heb hem iig niet gewonnen…..

Adios adio Story of my life in strijd met wolluis als mom and wife

Als jij wel de cactus fluisteraar bent en weet wat je hier aan kan doen? Of weet wat ik verkeerd doe? elke tip is welkom. Laat het me weten door een bericht achter te laten. Wie weet koop ik dan toch nog een nieuwe cactus .

Door Storyofmylifemomandwife

Moeder van 2 jongens van 14 en 7 nu samenwonend met vriend en om de week met z’n vieren en de andere week met z’n drieën

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: