Huishoudplanning.

Ik die het huishouden deed….

Hoe het begon…

Ik heb wel eerder geschreven dat ik bezig ben met lijstjes. Mijn huishouden loopt ook volgens een lijstje. Ik heb dit lijstje gevonden op internet en ben er mee begonnen. Het loopt nog niet altijd helemaal perfect maar het is al 100 x beter als voorheen.

Je zal wel denken….

Je zal wel denken “ hoe erg was het dan?” Ik was niet heel goed in opruimen. Ik wist nooit waar ik moest beginnen en deed altijd maar wat. Het was niet vies maar wel rommelig. Ik verontschuldigde me ook altijd “let niet op de rommel” en als ik dan begon dan leek het wel of er een ontploffing was geweest. Ik maakte er altijd zo een rommel van als ik begon met opruimen dat het best een klus was om dat weer weg te werken

Waar moet ik beginnen?

Dit kan toch wel anders ?????

Dit koste zoveel tijd dat ik het anders wilde doen. Ik ben op internet gaan speuren en zag een aantal dingen waar ik wat aan had. Zo begon ik met een administratie challenge. Ik had alles keurig in tassen staan maar als je iets moest vinden dan was het een behoorlijke zoektocht.

Ik vond..

Ik vond een item waarin stond wat je moest bewaren en hoelang en wat weg kon. zo gezegd zo gedaan dacht ik. Ik ben gewoon maar begonnen, tas voor tas bekeek ik wat ik moest bewaren en wat weg kon. Wat een werk zeg maar ik heb denk ik meer dan de helft van m’n administratie door de schredder gehaald en de rest zit in mappen en ik kan elk jaar een map pakken om daar de papieren uit te halen om weg te doen. Heerlijk.

Archiveren kun je leren !

Verder vond ik een schema die elke dag aangaf waf je moest schoonmaken en of opruimen en als je je daar keurig aan houd maak je alles schoon in huis en doe je het regelmatig dus ben je minder tijd kwijt.

Werk….

Daar staat bv dat je maandag de badcel moet doen en dinsdag de keuken enz enz. Zo pak je elke dag iets aan. Er staan ook dingen in die je elke ochtend en elke middag moet doen. Ik keek naar het lijstje en dacht hoe moet ik dit doen dan? Werken die mensen niet? Ik moest maandag werken en bij thuis komst de was doen koken, de badcel schoonmaken, wc snelle beurt, vaatwasser in en uitruimen de was vouwen. Als ik dit allemaal moest doen na m’n werk dan was ik elke dag tot een uur of 10 bezig 😱

Vragen staat vrij….

Stoute schoenen aan getrokken en gevraagd hoe ik dat allemaal moest gaan doen naast m’n werk. Gelukkig kreeg ik snel antwoord en was het niet de bedoeling dat ik hier mee begon maar het langzaam zou opbouwen en zo m’n routine er in kreeg

Wat denk je ….

Ik ben nu een paar maanden verder en het gaat lekker. De routine zit er goed in. Zelfs m’n moeder zegt ( en die is kritisch ) je hebt het goed voor elkaar. Dat betekent dat ik het echt goed voor elkaar heb 💪🏻. Ik ben ook wel gelijk zo van dat het ook echt zo moet gebeuren anders raak ik het overzicht kwijt en ga ik achter op schema lopen. Dus ik pak elke vrijdag na m’n werk m’n stoffer en een emmer water en ga gestaag aan de gang. Muziek op m’n hoofd of een podcast of luister boek en gaan. Tegenwoordig begin ik er gewoon schik in te krijgen! Ja echt waar!

Loop je net als ik tegen het huishouden aan? Weet je niet waar je moet beginnen? Doe dan net als ik. Zoek een schema waar jij je prettig bij voelt en ga gewoon beginnen. Het werkt zo heerlijk en verlichtend en vooral veel rust in m’n hoofd.

Adios adio, story of my life als schoonmakende mom and wife

Door Storyofmylifemomandwife

Moeder van 2 jongens van 14 en 7 nu samenwonend met vriend en om de week met z’n vieren en de andere week met z’n drieën

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: