Hoe ik m’n hart verloor…

We hebben een hamster! Hoe leuk is dat zeg. Het heeft wat voeten in aarde gehad en we hebben veel geduld moeten hebben maar hij is er nu ruim een week.

Huisdieren

Ik heb vroeger altijd huisdieren gehad katten en honden. Vanuit huis al toen ik klein was en later uit huis ook. Ik ben gek op dieren behalve insecten en spinnen daar ben ik niet zo dol op maar alles wat daarbuiten valt en aaibaar eruit ziet vind ik leuk.

Baby Ajax!

Geen huisdieren meer..

Tot een aantal jaren geleden had ik katten en een hond. Ze hebben een goed leven gehad want mijn hond is 16 jaar geworden en m’n laatste kat 17 jaar. M’n laatste kat Simba had ik zelfs geboren zien worden. Toen ze er niet meer waren hadden we besloten om geen huisdieren meer te nemen. Je hoeft nergens rekening mee te houden en je kan gaan en staan waarheen en hoe lang je wil. Ook ik als dierenvriend had daar vrede mee. De kids wilde wel altijd een huisdier.

Hoe Hammie Ajax werd..

Omdat wij altijd katten en honden hebben gehad had ik niet zoveel met knaagdieren en dacht ook niet dat ze zo leuk zouden zijn. De kids wilde al een tijdje een hamster maar wij hadden zoiets van nee er komt niks.

Tot dat…

Ik op een verjaardag was bij een vriendin en die hadden een hamster. Leuk hamster er uit even mee gespeeld en weer in Zijn kooi. Paar weken later zag ik de reclame van de Albert Hein met hammie de hamster en ging er Toch eens over nadenken en vond het eigenlijk wel heel erg leuk om een hamster te hebben. M’n vriend wilde nog steeds niks dus ik met de kids elke keer als de reclame van hammie kwam” aaaaah en ohhhh” hij werd er gek van. Op een gegeven moment werd hij er zo gek van dat hij besloot dat we toch een hamster zouden nemen. Ik geappt naar die vrouw en gevraagd of ze nog baby’s had. Maar helaas had ze nu niks maar begin van het jaar zou ze weer kijken en we stonden in ieder geval op de wachtlijst.

Ons geduld op de proef gesteld…

Ons geduld werd op de proef gesteld want het werd begin van het nieuwe jaar maar geen baby’s. Tot laatst toen appte ik of er al iets bekend was en toen kreeg ik een bericht terug met “ dat ze me later zou appen met leuk nieuws”. Inmiddels was ik ook zover dat ik bijna niet meer kon wachten wat kinderen na een minuut hebben als ze iets weten,had ik inmiddels ook. Ik wilde zo graag een hamster dat ik ook stond te springen toen ik foto’s door gestuurd kreeg. We konden kiezen welke we wilde.

Democratische….

Ik dacht slim te zijn en iedereen de foto’s te laten zien en dan kijken welke ze leuk vonden. Hey waren natuurlijk niet allemaal dezelfde hamsters maar er kwam uit dat het een jongen moest zijn terwijl ik juist het vrouwtje leuk vond op de foto’.

Ik dan toch voor de jongens hamster gegaan en ik geef dat door moest het toch weer het meisje zijn. Pfff kinderen… ik heb het zo gelaten als ik blijf switschen dan blijf ik aan de gang. Daarna kwam de naam…. We hadden het er van te voren al over gehad en we hadden alleMaal een andere naam en het werd zo erg dat ik had besloten dat de buurman als notaris de naam zou trekken zodat er niet gezegd kon worden dat er vals gespeeld zou worden. Maar naar enig beraad waren we er toch uit ( buurman mazzel dat hij niet als notaris hoefde te spelen, hij wist nog niet eens dat hij die zware job had gekregen) we waren unaniem met de naam eens😱. Wat…. Ja echt… het kan toch nog in ons huis. En toen kwam het wachten tot we hem op mochten halen… dat zijn lange dagen als je graag iets wil. Zelfs ik als volwassen vrouw had het er moeilijk mee en wist gelijk weer hoe het als kind was om te moeten wachten ..

Eindelijk…

Eindelijk kwam de dag dat we hem op mochten halen . Was al na 2 weken hoor. Want hij was al een aantal weken toen we het hoorde dus het wachten viel best mee. We konden onze kleine friemel ophalen en ik werd op dat moment hamster mama

Thuis in z’n terrarium helemaal gehamsterscaped. Ik moet zeggen ik zou er zelf ook Willen wonen als ik een hamster zou zijn. Het is net een dorpje in het bos heel gezellig. Hij heeft 2 huisjes en een kokosnoot en een gym (lees rad )en een jacuzzi met zand en mos en boompjes en hekjes. Hij kan tunnels graven. Hij kan z’n geluk niet op. Je zag hem echt z’n domein verkennen en druk in bad met zand gooien en hij deed gelijk mee aan “ Nederlandse kampioenschappen “ ren je rad” meneer had het na z’n zin. Dat was goed.

Ren je rad!

Verliefd….

Ik ben inmiddels helemaal verliefd op onze Ajax en ik zing liedjes, vertel verhaaltjes en ik ben er maar druk mee. Zoals in het begin al voorspeld wie er voor de hamster zou zorgen… ik moeders. Wat natuurlijk door de kids heel hard ontkent werd maar dus wel het geval is. Ik heb m’n hart verloren aan dat kleine beestje die ik oh zo lief vind en natuurlijk hebben wij de knapste hamster in de wereld!! Zeg nou zelf is het miet een kanjer … zucht…

Mijn grote liefde 🥰

Adios, adio storyofmylife als hamster mammie mom and wife

Door Storyofmylifemomandwife

Moeder van 2 jongens van 14 en 7 nu samenwonend met vriend en om de week met z’n vieren en de andere week met z’n drieën

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: