Wat maakt mij sterk!

Wat maakt mij sterk! Het ligt eraan of ik lichamelijk sterk moet zijn of geestelijk of allebei, Lichamelijk ben ik niet beresterk maar als ik naar de sportschool ga en daar doelgericht op ga trainen dan kan ik mezelf sterker maken en daardoor kan ik makkelijker zware dingen optillen.

#bloganuary dag 25

Geestelijk sterk!

Wanneer ben je geestelijk sterk? Dat ligt denk ik aan meerdere factoren. Wat heb je meegemaakt? En in welke intensiteit. Hoe zit je karakter in elkaar. Er zijn mensen die van nature leiden en er zijn mensen die van nature volgen. Ben je dan sterker dan de ander. In mijn optiek denk ik dat je als leider sterker bent omdat je beslissingen neemt voor een grote groep. Daar moet je geesteljk tegen opgewassen zijn.

Dan heb je ook mensen die aan niemand denken en zichzelf de belangrijste vinden op de wereld en de mensen die heel goed voor andere kunnen zorgen of heel veel inlevingsvermogen of empathie hebben.

Als je jezelf alleen maar belangrijk vind dan vind ik je absoluut niet sterk. Je geeft om niemand dan alleen jezelf en vaak wil je jezelf beter voelen door een ander de grond in te boren en te kwetsen. Dit zijn hele zwakke karaktereigenschappen vind ik aangezien je het zelf niet kan en een ander nodig hebt om er zelf beter van te worden, Een ander bewust kapot maken om zelf te schijnen terwijl je eigenlijk je eigen minderheden en onzekerhedenen op de ander projecteert. Je creeert voor jezelf een verhaal die verzonnen is en verspreid dit als de waarheid. Je eigen waarheid! Zelf vind je jezelf sterk! Maar in mijn ogen ben je niets waard en toon je alleen maar zwakte.

Als je de totaal andere kant bent dus eigelijk jezelf altijd wegcijfert voor andere ben je sterk in voor andere zorgen maar iminder sterk om voor jezelf te zorgen. Je verwaarloost als het ware jezelf omdat je jezelf totaal niet belangrijk vind en alles in werk stelt om een ander blij te maken

Wanneer ben ik sterk. Ik ben sterk op het moment dat ik nee ga zeggen tegen mensen en me niet overal verantwoordelijk voor voel. Me niet alles aantrek en ook dingen kan loslaten. Zo zie je maar dat sterk zijn voor iedereen iets anders is.

Waar sta je in het leven op het moment dat deze vraag aan je gesteld word…. daar word alles mee bepaald….

Adios, adio storyofmylife als sterke momandwife

Door Storyofmylifemomandwife

Moeder van 2 jongens van 14 en 7 nu samenwonend met vriend en om de week met z’n vieren en de andere week met z’n drieën

1 reactie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: