#bloganuary dag 4

Wat is een schat die verloren is gegaan?

De prompt voor vandaag gaat over wat is een schat die verloren is gegaan?? Daar moest ik wel even over nadenken. Zelf heb ik geen schatten die verloren zijn gegaan. Ik ben dus even gaan speuren op het internet naar verloren schatten. Ik was verbaasd wat er allemaal nog zoek is waarvan men denkt dat het bestaan heeft en tot op de dag van vandaag nog naar gezocht word. Ik heb dit van top10lijstjes.nl

Top 10 verloren schatten.

10 De Schat van Yamashita in de Filipijnen

Deze schat is genoemd naar de Japanse generaal Tomoyuki Yamashita. De mythe zegt dat hij zijn leger bij de invasie van de Filijjnen ettelijke miljoenen aan goud liet roven. Hij zou dit verstopt hebben in grotten en tunnels. Na de oorlog zou hij dit ophalen en meenemen naar Japan. Dit is niet gelukt en de schat zou nog steeds op de filipijnen liggen.

9 De ‘Barber Dimes’ van Colorado

Van de Barber Dimes zijn er meer dan 4 miloen geslagen en er zijn vandaag de dag nog maar 12 tal exemplaren over. Waar is de rest dan zul je denken? Volgens de legende zijn al die munstukken op de trein van Denver naar Phoenix gegaan alleen zijn ze nooit op de eindbesteming aangekomen. Volgens schatjagers is de trein de weg kwijt geraakt en in de black canyon terecht gekomen. Er zijn geen overlevende van de crash dus het blijft altijd de vraag of dit wekelijk gebeurd is. Mocht je toevalllig daar in de buurt zijn en de schat vinden kan je met een gerust hart een sabbatical nemen.

8. De Goudmijn van Arizona

Tijdens de “Gold Rush” was een van de grootste problemen die je had, het beschermen van je gevonden goud. De goudzoekers vertelde daarom ook niks over hun gevonden goud. Het schijnt zo te zijn dat een duitse goudzoeker een goudader gevonden had maar nooit heeft verteld waar dit was. Die mijn staat bekend als ‘the lost dutchman mine’. Na zijn dood zijn de goudjagers op zoek naar deze mijn. Tot op heden nog steeds niet gevonden.

7. De Schat van Lake Toplitz in Oostenrijk

In de tweede wereld oorlog waren de Nazi’s op de vlucht door de Oostenrijkse Alpen en gooide een grote hoeveelheid ijzeren kisten in het Toplitz-meer. Dit meer was alleen te voet te bereiken. Duikers hebben diverese keren geprobeerd de kisten boven water te krijgen maar dit lukte niet door een laage gezonken boomstammen. Tot op heden is het een raadsel wat er in die kisten zit.

6. De Verloren Fabergé Eieren van Rusland

Faberge maakte deze eieren voor de Tsaar van Rusland. Deze eieren waren belegd met edelstenen en dure metalen. Na de val van de tsaar bestormde de Bolsjewieken het huis van Faberge en de tsaar en namen de 52 keizerlijke eieren mee naar het Kremlin. Ze verkochten de eieren op 8 na. Deze ontbreken tot de dag van vandaag nog steeds. elk exemplaar is miljoenen dollar waard.

5. Het Graf van Qin Shi Huang in China

Dit is de eerste keizer van China en hij nam een geheim mee zijn graf in namelijk zijn graf zelf. Zijn timbe is nooit opgegraven en word door historsche bronnen omschreven als een ondergronds complexc zo gfroot als een stad. De straten worden bewoond door levensgropte beelden van soldaten en concubines. De centrale grafkaner blijfr onaangeroerd de reden hiervan is dat de grafkaner omringt word door rivierwen met kwik en deze zouden de grond ernstig kunnen vergiftigen.

4. De Kluis van Dutch Schultz in New York

Dutch Schultz een van de meest iconiscvhe maffiafiguren uit de jaren 30 die miljoenen mee zn graf in nam. Hij zou 7miljoen in een kluias hebben verstopt en zou zijn begraveb in het Catskills gebergte. Helaas werden zijn bodyguard nen hijzelf hier vlak na vermoord. Scvhnultz zou op zijn sterfbed nog wel een aantal aanwijzingen hebben gefluistersd over de locatie maar de schat is tot op heden nog niet gevonden.

3. De Schat van Lima op het Kokoseiland

Elk jaar komen er schatjagers naar dit eiland om het gestolen goud van het vaticaan en enorme grote standbeelden van Maria en een hele berg juwelen te zoeken die verborgen zouden liggen. Maar ondanks de honderden schatzoekers elk jaar is deze schat tot op de dag van vandaag nog niet gevonden.

2. De Barnsteenkamer in Konigsberg, Duitsland

Dit is een van de bekendste verloren schatten op aarde. De kamer was voorzien van 18 e eeuwse platen gemaakt van boomschors met goud en edelstenen. gemaakt voor de bekendste tsaar Peter de Grote. In de tweede wereld oorlog toen de duitsters Rusland bestormde werd de kamer uit elkaar gehaald en naar oost pruisen vervoerd. hierna heeft men nooit meer wat vernomen van de kratten aangezien deze gebombadeerd waren door de gealieerden. Er bestaan heel wat theorieen over wat er met de Amber zaal is gebeurd maar er is niks teruggevonden wat betekend dat de kamer de bombardementen overleefd heeft.

Om het leed wat te verzachten is er een reconstructue van de zaal gemaakt en is tot op heden nog te bewonderen.

1. Engelse Kroonjuwelen van King John

King John was een vreselijke koning. Hij was verschrikkelijk haatdragend en dat leidde tot een krimping van het Engelse rijk. Een van zijn pijn punten was zijn rijkdom. Hij pronkte graag met zijn kroonjuwelen. Deze gingen altijd met hem mee. Zo ook op zijn reis in 1216. Zijn Kroonjuwelen werden getrokken door paarden en ze kwamen bij een riviermonding uit die je met laag water moest oversteken. De paarden en de wagen redde dit niet op tijd en werden verslonden door het water. King John overleed een week later en zijn juwelen werden nooit meer gevonden.

Bron: alletop10lijstjes.nl

Volgens deze lijst zijn er nog behoorlijk wat schatten te vinden op aarde. Wat doen jullie volgend weekend ?

Adios, adio storyofmylife als schatzoekende momandwife

Door Storyofmylifemomandwife

Moeder van 2 jongens van 14 en 7 nu samenwonend met vriend en om de week met z’n vieren en de andere week met z’n drieën

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: