#Bloganuary dag 2!

Ben ik dapper?

Als ik aan het woord dapper denk dan kom ik toch snel uit bij de verhalen van vroeger. De zeelui die over de grote zeeën voeren om te handelen. Maanden van huis en haard gescheiden waren zonder dat ze wisten of ze ooit nog thuis zouden komen of door piraten gevangen genomen zouden worden. Dan Ben je toch wel dapper vind ik om toch op die boot te stappen. Zo zijn er meerdere dappere mensen die dingen hebben gedaan met in het achterhoofd dat de kans zeer groot was het niet te overleven.

Andere tijden…

Gelukkig hoef ik op die manier niet dapper meer te zijn. Ik weet ook niet of ik dat had gedaan als ik toen had geleefd. Kan ik dan zeggen in de huidige tijd dat ik dapper ben? Dat is toxh wel een vraag waar ik wat dieper over moet nadenken.

Conclusie!

Ik ben zeker ook dapper! Wel niet zo dapper als men was in het verleden maar gerefereerd naar deze tijd ben ik op mijn manier toch dapper geweest.

Beren op de weg en lijken in de kast.

Mijn hele kast hangt vol lijken en de weg die ik bewandel zit vol met beren.. ik heb heel wat obstakels moeten overwinnen en ik moest soms van ver komen. Maar elke hobbel die ik gehad heb heeft mij een sterker persoon gemaakt en ben ik als dappere strijder aangegaan en ben ik als nog dapperdere strijder uitgekomen niet altijd ongeschonden maar wel met een opgeheven hoofd.

Ben ik dapper?

Daar kan ik dus ja op zeggen. Ik ga dan wel niet als ridder in de frontlinie het gevecht aan of als kapitein ten onder met mijn schip. Ik ben dapper anno 2023. De tijd van mijn eigen demonen herkennen, erkennen en aangaan. De tijd van geleefd worden door de maatschappij en als schaapje nee gaan in de snelheid van het leven en mezelf voorbij hol. De tijd van alle ballen hooghouden omdat ik de enige was die dat kon op dat moment. De tijd van op tijd beseffen dat je een stapje terug moet nemen van omdat dat beter is voor iedereen. Een tijd van vroeger niks kunnen en nu alles probeer en tot de ontdekking komen dat ik het kan en weer iets heb overwonnen. Een trauma achter mij gelaten heb. 2 prachtige kinderen op de wereld heb gezet en waarin ik heel dapper op de blaren zit als ik iets doms heb gedaan. Ik denk dat het dapperder is om tegen je zelf te vechten dan tegen een ander.Noem dat allemaal maar eens niet dapper!

Foto door Laura C op Pexels.com

Adios. Adio storyofmylife als dappere strijder en als momandwife

Door Storyofmylifemomandwife

Moeder van 2 jongens van 14 en 7 nu samenwonend met vriend en om de week met z’n vieren en de andere week met z’n drieën

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: