2020 hoe het toch mijn jaar geworden is! #10

Volgens mij was het nog niet zo lang geleden dat ik nog aan het aftellen was in 2019 van 10 naar 1 en ja ik heb daar zo een hekel aan. Dat stomme aftellen. Het liefst ga ik 23:59 naar de wc en kom ik 00:01 binnen en zeg oja gelukkig nieuw jaar. Maar helaas vind iedereen het zo leuk dat ik het vreselijk vind dat ze er extra tijd en energie aan besteden. Ach …. ik gun ze ook wat😂

Toasten met kinder champagne want echte lusten wij niet. Zelfs de kinder champagne vinden we niet lekker. Dus die laten we tegenwoordig ook maar zitten. De sjieke glazen blijven ook in de kast! We doen het gewoon met wat we op dat moment drinken. Saai? Nee vind ik niet. Moet ik dan een fles sjampie halen om alleen te toasten? Dat vind ik echt zonde. Dus zonder sjampie en met misschien 1 oliebol en 1 appelflap ( ik ben de enige die dat lust thuis ongeveer) gingen wij 2020 in. Alle buren de beste wensen en paps en mams over de telefoon. Manlief naar buiten en vuurwerk afsteken. Lees wel dit was begin 2020 toen mochten we wel vuurwerk afsteken. Ondertussen oeh en ah zeggen natuurlijk ( het is mooi Maar ik vind het veel mooier als het mij niks kost) en zo het nieuwe jaar 2020 begonnen het jaar wat mijn jaar moest worden.

Ik heb volgens mij maar een paar keer geknipperd met m’n ogen en het was alweer 31 december 2020 😱 waar is het jaar gebleven en wat heb ik allemaal gedaan?

Ik begon 2020 met de mededeling dit word mijn jaar ! Goede voornemens . Oude schepen verbranden en dat soort dingen. Jullie kennen dat wel. Dat was gauw afgelopen want mijn jaar werd het niet. Eerst de branden in Australië en daarna Corona. Maar was het wel zo een rot jaar?? Nu ik er zo over zit te denken valt het voor mij eigenlijk achteraf best wel mee!

Ik heb het hele jaar kunnen werken. Dat hebben veel mensen niet kunnen doen doordat ze hun baan verloren. Ik heb alle verjaardagen kunnen vieren ( dan wel aangepast) maar toch gevierd en eigenlijk was het op deze manier ook super leuk .ik heb m’n drive voor sjoelen weer ontdekt😉 (dit komt vast nog wel een keer in een ander blog naar voren) ben op vakantie geweest en Boven op alles “ik ben ten huwelijk gevraagd💍 “ Dat ten huwelijk gevraagd worden was trouwens ook nog een grappig verhaal😂 story of…

Het begon allemaal heel lang geleden als een grapje. Mijn lief was zo tegen trouwen dat ik zei “ja maar ik wil heel graag trouwen”. Beetje om hem te pesten natuurlijk . Maar dat werd uiteindelijk best serieus. Ik vragen” wil je wel trouwen “en ik kreeg” ja hoor ooit! “ Ik dacht ooit?

Straks ben ik stok oud en dan wil ik niet meer trouwen dan ben ik daar te oud voor. Maar goed Wanneer ben je te oud om te trouwen ? Nooit natuurlijk. Maar ik was zeker te oud als ik ooit gevraagd zou worden.. 😂 dat wist ik zeker! dus ik had het eigenlijk een beetje opgeheven dat ik zou trouwen. Terwijl ik op een leeftijd ben dat je eigenlijk wel getrouwd zou kunnen zijn of hoort te zijn. Ja ik ben op een leeftijd dat je andere behoeftes hebt😅 En je het niet meer over je vriend wil hebben maar over je man.! Terwijl ik dit nu schrijf denk ik dat klinkt raar m’n man…mijn man…. klinkt alsof ik het over m’n ouders heb of over de buren of over iemand anders … iedereen behalve ik…

En dan de vraag “ Wil ik wel een andere naam?”Staat die naam mij wel. Kan ik daar ooit aan wennen? Ik gebruik al zo lang m’n eigen naam. Mijn eigen naam is zo vertrouwd en hoort mij mij . M’n naam wil mij ook helemaal niet verlaten mijn achternaam heeft verlatingsangst. Tja … ik kan daar ook niks aan doen… mijn achternaam is ook ontzettend aan mij gewend. 😂Ja ik weet het waar maak ik me druk om?

Maar goed ik dwaal af…. vlak voor m’n verjaardag vraagt m’n lief wat ik voor m’n verjaardag wil hebben. Ik had een lamp bedacht voor boven de eetkamer. Ik dacht ik wil toch een andere lamp en dan heeft hij gelijk een kado voor m’n verjaardag. Win win situatie toch?

Wij uit eten en hij zegt ik wil even wat zeggen , speechen ofzo… ik denk wat gaat hij nou doen. Ik nog denken hij gaat een verhaaltje vertellen over weet ik veel wat😜 mijn leeftijd of een intro voor m’n nieuwe lamp…loopt hij ineens om gaat op z’n knie zitten en pakt een ring en vraagt m’n ten huwelijk .

Ik verbaasd omdat ik echt alles had verwacht behalve dit.. in mijn hoofd ging het van waar is m’n lamp? Die zou ik krijgen toch???

Hij zegt op een gegeven moment wat is je antwoord? Euh ik nog steeds verward door deze gebeurtenis. Bedenk bij mezelf “ even schakelen dit is geen lamp maar een echt aanzoek” kraak kraak en krijg er dan toch nog uit Ja ja natuurlijk wil ik met je trouwen !!! Dus ik ben verloofd in het jaar 2020 wat dus niet mijn jaar was maar eigenlijk toch best wel😂 … klinkt nog steeds heel raar in m’n oren maar het is echt waar. Ik ben er ook de hele avond stil van geweest omdat ik dit niet had verwacht en ik nog steeds op m’n lamp aan het wachten was. Zo van “grapje” hier is je cadeau, je lamp die je wilde en de ring dus niet aan m’n vinger . 😂 mijn lief zei ook “ heb ik je eindelijk stil gekregen” ( ik praat nog al veel, de drukte in m’n hoofd zoals in een eerder blog geschreven moet er ook uit )

Lamp heb ik niet gekregen het was echt geen grap 🤔 maar wel een super mooie ring aan m’n vinger. Nu ik dit schrijf een paar maanden later heb ik mijn lamp nog steeds niet 😩. Het is nog steeds een beetje onwerkelijk ook omdat we nog niet echt bezig zijn met de voorbereidingen aangezien we toch niet zoveel kunnen nu met Corona. Ik moest ook ineens nadenken hoe ik zou Willen trouwen en daar ben ik ook nog niet helemaal uit.

Nou ja ik? Wij ! M’n lief wil best op maandag morgen en ik wil het niet zo maar even op maandag morgen tussen de boodschappen en de tandarts afspraak in doen. Nu ben ik eindelijk gevraagd en wil ik toch best wel een leuke dag met een feestje of een etentje of ???? En mag dit zeker niet ongemerkt voorbij gaan. Misschien kan ik wel als huwelijkscadeau een lamp vragen 🧐 heb ik die ook eindelijk.

Ik weet wel al een beetje wat ik wil maar of dat het gaat worden dat moeten we maar even bekijken. Ik weet ook al wat voor een soort jurk ik zou Willen . Maar of dat mij staat is ook maar de vraag natuurlijk 😜 kan prachtig in m’n hoofd staan maar als ik het aan heb als een vlag op een modder schuit.

Dus ja het jaar 2020 wat mijn jaar zou worden wat vrij snel mijn jaar niet meer was is toch best een mooi jaar geweest en toch eigenlijk achteraf mijn jaar geworden. Wat een positieve mindset al niet kan doen… en tevens een leuk verhaal om te delen.

Ach ja Story of my life as a mum and wife😉(zonder lamp; zit me hoog🤣🤣)

Door Storyofmylifemomandwife

Moeder van 2 jongens van 14 en 7 nu samenwonend met vriend en om de week met z’n vieren en de andere week met z’n drieën

2 reacties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: