Hoe definieer je succes?

Deze kwam ik nog tegen!

Het gevoel als je succes behaalt !!

Hoe definieer je succes?

Succes is overgenomen uit het Frans. Het woord is voortgekomen uit het Latijnse werkwoord succedere. Dat woord betekent onder andere ‘lukken, slagen’, en deze betekenis vinden we terug in de betekenis van ons woord succes: ‘goede uitslag, geluk, bijval, voorspoed‘.

Dit staat er onder andere over succes als je even op Google zoekt. Maar wat is mijn definitie van succes….

Wanneer heb ik succes? Ik heb eigenlijk ook succes als ik iets doe wat lukt. Vooral als het iets nieuws is en het lukt. Dan heb ik zeker succes.

Succes wensen.

Als iemand iets gaat doen wens je iemand succes dus eigenijk wens je iemand een goede afloop van het geen wat iemand op dat moment gaat doen. Meestal zeg je zoiets bij een wedstrijd of sollicitatie.

Hoe hoog leg je de lat…

Hoe je succes definieert heeft ook te maken hoe hoog je je eigen lat legt. Vind je dat je succes hebt als je bv voor een toets we 6 haalt of heb je pas succes boven een 9?

Perfectionistisch…

Ik ben zelf perfectionistisch en leg snel mijn lat te hoog waardoor ik dan vind dat ik faal. Daarom probeer ik ook haalbare doelen te maken zodat ik wel succes heb en mij daardoor beter voel dan als ik het gevoel dat ik gefaald heb. Het is eigenlijk omgekeerde psychologie.

Ik moet zeggen het lukt me niet altijd maar het gaat al zeker een stuk beter. Dit succes heb ik in ieder geval al behaald 😉

Adios, adio storyofmylife als succes hebbende momandwife

Door Storyofmylifemomandwife

Moeder van 2 jongens van 14 en 7 nu samenwonend met vriend en om de week met z’n vieren en de andere week met z’n drieën

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: